Bananenroomtaart

Je moet toegeven, dat klinkt veelbelovend. Banana Cream Pie is zo'n heerlijk dessert: de combinatie van banaan met de crèmes is gewoon perfect. Stel je nu voor dat tussen twee lagen cake, gegarneerd met wat bananenbotercrème. Klinkt goed, toch?

Ik was op zoek naar iets dat me een keer van chocolade of karamel zou houden. Ik schijn altijd een van beide te gebruiken. Zo niet, beide. Maar deze keer wilde ik iets anders. En fruit is altijd een goede manier om te gaan. Daarnaast is fruit gezond. Rechtsaf?

Uw advertentie hier?

Bananensplitcake    

Heel, heel lang geleden heb ik een poging gedaan om een ​​bananensplitcake te maken. Bijna hetzelfde concept, behalve dat de biscuit zelf op smaak was gebracht met banaan (zal die in de toekomst delen) en er was geen laag room. Er zaten maar een paar rozetten bovenop. Ik heb er ook wat ganache overheen gegoten. Het smaakte erg goed, maar het was HIDEOUS. Dus ik heb er nooit foto's van gedeeld, laat staan ​​het recept.

Ik wilde dat concept behouden, maarhet een beetje door elkaar halen en de dingen veranderen die ik niet leuk vond. Allereerst mag deze keer geen chocolade! Ten tweede, gooi het idee van de bananensplit weg. Maraschino-kersen zijn moeilijk te verkrijgen waar ik woon en ik denk dat ze essentieel zijn voor het maken van alles wat met bananensplit te maken heeft. Want wat is een bananensplit zonder een mooie glanzende kers op de taart?

Perfecte combinatie

Deze cake is een perfecte combinatie van smaken en texturen. Het is zo licht en luchtig! En helemaal niet zoet! En daarom komt de smaak van banaan echt goed door, ook al zit er maar één laag banaan in. En het beetje bananenbotercrème aan de zijkant en bovenkant zorgen voor een aangename verrassing aan het einde van een stuk. Ik kan dit niet anders zeggen: deze taart hier is GOUD.

Voorbereiding

Maak een keuze tussen de 8 of 10 inch biscuit. Volg de andere recepten voor de Banana Cream Pie Cake zoals beschreven. Ik maak de banketbakkersroom een ​​dag van tevoren zodat deze kan opstijven. Normaal bak ik het biscuitgebak ook een dag van tevoren, maar deze keer bakte ik het op de dag van montage en maakte ik meteen daarna de Italiaanse Botercrème. Toen de botercrème klaar was, heb ik de slagroom opgeklopt en toen was de cake helemaal afgekoeld, dus ik kon meteen beginnen met monteren. Maar zoals ik al zei, je kunt de biscuit ook een dag van tevoren bakken. Wikkel het gewoon in folie en laat het op kamertemperatuur staan. De botercrème kan dagen, weken, maanden van tevoren worden gemaakt, maar dan moet je hem afkoelen of invriezen. En nog belangrijker: laat het op tijd op kamertemperatuur komen. Daarom maak ik het graag vlak voor de montage. De temperatuur en dus de structuur zijn perfect om mee te werken. De slagroom kan het beste vlak voor het samenstellen worden gemaakt.

Materialen en gereedschappen

Je zal nodig hebben:

  • een taartbord van hetzelfde (of grotere) formaat als de biscuit
  • een gekarteld mes
  • een paletmes
  • een bankschraper
  • een draaitafel
  • een spuitzak met grote spuitmond
  • keuken handdoeken
  • perkamentpapier of folie om cakelagen op te plaatsen
  • een extra kom om overtollige botercrème af te schrapen
  • ruimte in de koelkast of vriezer

Bereiding

  • Smelt de chocolade en verdeel een deel ervan over de taartbodem. Snijd de biscuit in twee lagen.
  • Begin met een laag cake.
  • Gebruik een spuitzak en maak een wand van botercrème. En maak er een hele lange van.
  • Snijd de banaan in schijfjes en leg deze op de taart. Begin aan de buitenkant en ga rond de botercrèmemuur en werk je een weg naar het midden.
  • Snijd enkele plakjes banaan zodat ze in de lege ruimtes ertussen passen.
  • Gooi er een flinke hoeveelheid banketbakkersroom op en verdeel het voorzichtig naar buiten totdat het de botercrèmemuur raakt.
  • Herhaal met een laag slagroom. Controleer of de roomboterwand minstens zo hoog is als de vullingen erin. Als dat niet het geval is, laat het dan gebeuren.
  • Volgende laag cake erop en zachtjes aandrukken. Het is prima als je wat van de botercrème eruit drukt, maar let goed op en zorg ervoor dat de vulling achter de botercrèmemuur blijft.
  • Laat ongeveer zes eetlepels botercrème op de taart vallen. Verdeel het gelijkmatig en doe een kruimellaag. Zorg ervoor dat de laag vulling helemaal bedekt is met botercrème. Zet 15 minuten in de koelkast of 5 minuten in de vriezer.
  • Prak een banaan. Voeg vier eetlepels botercrème toe en meng. Voeg een klein beetje water toe aan de kurkuma en voeg de vloeibare kurkuma druppelsgewijs toe aan de botercrème terwijl je mixt tot je de gewenste geeltint bereikt. Gefeliciteerd. Je hebt bananenbotercrème gemaakt. Je proeft de kurkuma niet, zolang je er niet meer dan een theelepel van gebruikt.
  • Breng voort, het beest! Bedek de hele taart met nog een laag (witte!) botercrème.
  • Neem een ​​lepel met in de ene hand wat bananenbotercrème en in de andere hand een paletmes. Duw de botercrème van de lepel in de zijkanten van de cake en verdeel het met het paletmes.
  • Houd het paletmes schuin tegen de bananenbotercrème en draai met je vrije hand het draaiplateau rond. Duw de bananenbotercrème omhoog totdat deze de bovenste helft van de cake bereikt. Gebruik nu een bankschraper in plaats van een paletmes en houd deze tegen de hele zijkant van de cake, draai en druk om de twee botercrèmes in elkaar te laten overlappen.
  • Ontdoe je van de lelijke en puntige randen aan de bovenkant door je paletmes te gebruiken.
  • Versier nu zoals je wilt. Het is helemaal aan jou vanaf hier. Je kunt wat bananen in plakjes snijden om de bovenkant van de taart mee te versieren en met een spuitzak met bananenbotercrème een randje om de taart maken. Ik bestrijk de ‘naakte’ bananen graag met wat citroensap, zodat ze niet bruin worden.

Recept Bananenroomtaarttaart

Totale tijd: 1 uur

Opbrengst: cake met 1 laag

Ingrediënten:

  • 1x Ultieme Biscuittaart
  • 1x Banketbakkersroom
  • 1x Italiaanse Botercrème
  • 200 ml slagroom/zware room
  • 4 gerijpte bananen (niet overrijp!)
  • 1 tl kurkuma (of gele kleurstof)
  • 10 g chocolade

Instructies:

  • Klop de slagroom (eventueel met suiker) tot stijve pieken. Snijd de cake in twee lagen. Smelt de chocolade.
  • Gebruik een theelepel om een ​​beetje chocolade op de taartplank te smeren. Leg de eerste laag cake op het taartbord.
  • Gebruik een spuitzak om een ​​hoge muur van botercrème rond de rand te bouwen.
  • Vul de binnenkant op met plakjes banaan. Leg er een royale hoeveelheid banketbakkersroom op en probeer deze zo gelijkmatig mogelijk te verdelen en tegen de botercrèmewand aan te duwen. Herhaal met de slagroom.
  • Controleer of de wand van de botercrème minstens zo hoog is als de vulling. Zo niet, ga dan nog een keer langs de randen met de spuitzak. Druk voorzichtig de tweede en laatste laag cake erop.
  • Smeer vier eetlepels botercrème op de taart en verdeel met je paletmes in een dunne laag over de taart. Zorg ervoor dat de laag vulling helemaal bedekt is met botercrème. Zet 15 minuten in de koelkast of 5 minuten in de vriezer.
  • Prak ondertussen een banaan, voeg vier eetlepels botercrème toe en meng goed. Voeg een klein beetje water toe aan de kurkuma en voeg de vloeibare kurkuma druppelsgewijs toe aan de botercrème terwijl je mixt tot je de gewenste gele kleur bereikt. Zie: bananenbotercrème.
  • Haal je cake uit de koelkast of vriezer en voeg nog een paar eetlepels witte botercrème toe. Bedek de hele cake en strijk de zijkanten zo goed mogelijk glad.
  • Houd een eetlepel bananenbotercrème in de ene hand en je paletmes in de andere. Duw de botercrème van de lepel tegen de zijkanten van de cake. Spreid uit en ga helemaal rond. Houd nu je paletmes tegen de bananenbotercrème en draai de cake om de botercrème omhoog te duwen. Stop tot je halverwege bent en strijk het dan een beetje glad. Pak de bankschraper en strijk nu de hele zijkant van de cake glad. De botercrèmes zullen elkaar overlappen en een gradiënteffect creëren.
  • Veeg met je paletmes de lelijke randen aan de bovenkant naar het midden.
  • Versier de cake zoals je wilt. Ik sneed een banaan doormidden, snijd beide helften in de lengte door en leg ze erop met een grote, lelijke klodder botercrème ertussen. Daarna heb ik een rand rond de rand gepipetteerd met wat van de overgebleven bananenbotercrème.

Bewaar 3-4 dagen in de koelkast.

Terug naar Brownies & More
Cocktails-recepten