Draagt brood bij tot ons goed voelen?

Granen in hun oorspronkelijke vorm zijn slecht verteerbaar en eigenlijk veevoer van oorsprong. Onze darmen zijn te kort voor onbewerkt graan. Wij moeten er eerst van alles mee doen om ze goed te kunnen verteren. Bovendien geven gluten in brood, die nog eens extra toegevoegd worden in brood dat je koopt, vaak aanleiding voor allergische reacties.

Uw advertentie hier?

Brood en industriële raffinage

Als er al iets goed in granen zit, gaat dat verloren door de industriële raffinage. De meeste vitaminen, mineralen en vezels zitten in de zemelen en de kiemen van het graan en die gaan verloren door het raffinageproces, waardoor er enkel het gemakkelijk te verteren zetmeel over blijft. Dat leidt tot een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Vooral wit brood brengt ons niets, integendeel! Witbrood zit vol snelle suikers en slechte vetten, die verslavend werken. Bekijk het aanbod bakspullen en benodigdheden online via de webshop voor Bakspullen.

Waar blijven de vitaminen

Dus het is dus belangrijk dat je brood eet waar alle mineralen en vitaminen bewaard blijven; dat bereik je met het zelf malen van het meel en niet al te fijn. Dat kun je alleen bereiken als je je brood zelf maakt en je granen zelf maalt op steen, waaraan je zelf zaden en noten toevoegt. Want veel van de broden die je in de winkel koopt, bestaan uit een hoog gehalte witte bloem om het luchtig te houden. Om nog maar niet te spreken over de toevoegingen om brood dagenlang vers te houden.

En laat je niet misleiden door de kleur want die is meestal kunstmatig toegevoegd.

Terug naar Brood
Cocktails-recepten