Chocolade bom

Als je een fan bent van chocolade, dan is dit jouw Walhalla. Er zitten hier drie soorten chocolade in. En om het nog lekkerder te maken, het koekje zelf is ook chocolade! Ik moet nog iemand vinden die niet helemaal gek is op deze koekjes. "Een orgasme in de mond" is slechts één voorbeeld van alle positieve feedback die ik tot nu toe heb gekregen. Het is vrede, liefde en geluk, maar dan in een koekje! Zacht en melig van binnen, licht taai van buiten. Als een brownie zou evolueren, zou het hierin evolueren.

Viervoudige chocoladekoekjes

Deze koekjes zijn zo lekker dat het een ernstige misdaad zou zijn om het recept helemaal voor mezelf te houden. Bovendien vroegen mensen me steeds om deze voor hen te bakken. En nu kan iedereen deze chocoladekoekjes zelf bakken!

Ik weet niet hoeveel recepten ik heb geprobeerd en hoeveel slechte batches koekjes ik heb weggegooid. Het was verschrikkelijk! Maar ik kon niet opgeven, ik raakte geobsedeerd. Dus ik deed mijn onderzoek en leerde over alle producten waarmee ik al die tijd had gewerkt en over hun functie bij het bakken, en ik bleef oefenen en experimenteren. En dat leidde uiteindelijk tot de uitvinding van het perfecte koekje: de Quadruple Chocolate Chip Cookie. Ik was verslaafd aan bakken vanaf het begin en begon me echt te verdiepen in de wetenschap achter bakken en ik bleef maar steeds meer recepten ontwikkelen. Twee jaar – en heel veel bakken – gaan voorbij en nu heb ik Bakken Zonder Mix. Allemaal vanwege mijn gekke obsessie met dit koekje. We gaan ver terug.

Voorbereiding

Eerst hakken we de chocolade in grote stukken. Doe jezelf een plezier en gebruik geen chocolade ‘chips’. Je weet wel, de traanvormige chips. Ze zijn te klein. En vaak te duur! Gebruik gewoon je favoriete chocoladereep(s) en hak deze fijn met een groot en scherp mes. Ze heten Chocolate Chip Cookies. Dus waarom zou je het makkelijk doen met de chocolade? Gebruik veel witte chocolade, want die krijgt hier echt de kans om te schitteren!

Voor dit recept heb je niet veel nodig, want we doen alles met de hand. Laat je mixer hier dus buiten. Old school bakken is het! Het enige wat we nodig hebben is een grote kom, een houten lepel en misschien een koekje of een ijsschep. Maar dit is optioneel. Als ze geen deel uitmaken van uw uitrusting, hoeft u zich geen zorgen te maken! Vorm het deeg gewoon tot een vierkant en verdeel het in 6 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Je zult ook een spatel willen gebruiken om elk laatste beetje bruine boter eruit te schrapen. Want wie verspilt boter? Laat staan ​​bruine boter! *hijg* Het recept is voor één bakplaat en zes koekjes, maar in de onderstaande foto's heb ik het recept verdubbeld met slechts één bakplaat.

Hoe maak je Quadruple Chocolate Chip Cookies

  • Giet bruine boter bij de suiker en roer.
  • Voeg wat vanille-extract toe en roer opnieuw. Laat een minuut of twee afkoelen. Ga je pan schoonmaken of zo. Doe iets nuttigs met je tijd. Het leven is kort!
  • Voeg al roerend een deel van het ei toe. Werk snel en roer krachtig.
  • Voeg de rest van het ei toe en roer tot het volledig is opgenomen.
  • Voeg droge ingrediënten in één keer toe.
  • Roer en duw tot je een mooi en glanzend deeg krijgt.
  • Het deeg mag niet aan je vingers plakken als je er gaatjes in prikt.
  • Haal chocolade uit de vriezer en gooi het meeste erin.
  • Druk de chocolade in het deeg.
  • Ik verdeelde het deeg in tweeën in de kom, omdat ik het recept verdubbelde.
  • Verdeel in 6 gelijke delen met je handen, een koekje of ijsschep en leg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte ertussen.
  • Verdeel nu de resterende chocolade en druk deze hier en daar in het deeg. Druk de koekjes plat en vorm ze, ongeveer een centimeter dik.
  • Plaats de bakplaat in het onderste deel van de oven en bak 12 minuten. Gebruik de boven-/onderwarmtefunctie.
  • Als je het recept hebt verdubbeld zoals ik hier heb gedaan, maak dan nog een bakplaat klaar met bakpapier en vorm de rest van het deeg tot koekjes. Als je geen tweede bakplaat hebt, maak de koekjes dan gewoon op een vel bakpapier, maar bedek ze dan met een ander vel bakpapier zodat ze niet uitdrogen terwijl ze wachten op de eerste batch om af te koelen op de bakplaat.
  • Laat de koekjes vijf minuten afkoelen op de bakplaat en breng ze over naar een koelrek waar je ze nog vijf tot tien minuten laat afkoelen. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn!

Heb ik al deze soorten suiker echt nodig?

Als je deze koekjes wilt bakken, ja, dan heb je wel vier soorten suiker nodig. De verschillende soorten suiker zullen een cruciale rol spelen in de smaak en textuur van het koekje, omdat ze allemaal hun eigen kenmerken hebben. Dus ren door de winkel als het moet. Je zult me ​​dankbaar zijn als je je koekjes eet.

basterdsuiker? Wat is dat?
Ik vertaal al mijn recepten van het Nederlands naar het Engels. En drie van de vier suikers die ik gebruik in het originele Nederlandse recept zijn nationale Nederlandse producten genaamd basterdsuiker. Ik gebruik alle drie de varianten en ik weet niet zeker of deze ergens anders ter wereld verkrijgbaar zijn. Ik heb geprobeerd om substituties te bedenken, en dat is gelukt, maar niet helemaal zonder de smaak van de koekjes te veranderen. Het is een close shot, maar niet perfect. Ik zou je aanraden om echt te proberen wat basterdsuiker te vinden, en erachter te komen hoe het originele recept niet te verslaan is. Zonder basterdsuiker zijn ze nog steeds goddelijk, dus maak je geen zorgen als je er geen kunt vinden. Zolang je alle soorten suiker gebruikt volgens de instructies, komt het goed.

Meel?
Je kunt absoluut bloem voor alle doeleinden gebruiken, maar als je de voorkeur geeft aan spelt, kun je dat ook gebruiken.

Vanille-extract. dat heb ik niet. Kan ik niet gewoon vanillesuiker of vanille-essence gebruiken?
Nee! En schaam je dat je deze gedachten zelfs maar in je hoofd toelaat! Zowel de suiker als de essence zijn gemaakt met kunstmatige vanilline. En kunstmatige vanilline smaakt naar stront. Dus ik laat het niet toe in mijn recept. Je kunt gemakkelijk je eigen vanille-extract thuis maken en daar zal ik binnenkort een uitgebreid artikel over schrijven. Maar voorlopig is Google je vriend. En vanillesuiker en essence zijn dat niet.

Tip: als je een vanillefan bent, vind je het klassieke Chocolate Chip Cookies-recept misschien ook lekker!

Recept Viervoudige Chocolate Chip Cookies

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Opbrengst: 6 grote-@ss cookies

Viervoudige chocoladekoekjes

Ingrediënten

  • 110 g boter
  • 15 g biologische rietsuiker
  • 15 g witte kristalsuiker (sub. witte bastardsuiker)
  • 30 g donkerbruine suiker (sub. donkere bastardsuiker)
  • 30 g lichtbruine suiker (sub. lichte basterdsuiker)
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • snufje zout
  • 60 g pure chocolade
  • 100 g witte chocolade
  • 60 g melkchocolade

Instructies:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de chocolade in stukjes, bewaar op een bord of in een kom en zet opzij in de vriezer. Meng de suiker door elkaar in je mengkom. Meng in een aparte kom de bloem met het zout, bakpoeder, maizena en cacaopoeder. Verwarm uw oven voor op 355 ° F (180 ° C). Gebruik boven-/onderwarmte.
  • Bak de boter in een pan op laag vuur bruin.
  • Voeg de bruine boter toe aan de suiker en roer. Voeg vanille-extract toe en roer opnieuw. Laat het een minuut of twee staan ​​om af te koelen.
  • Voeg een beetje van het ei toe en roer krachtig. Voeg de rest van het ei toe en roer tot het volledig is opgelost.
  • Voeg droge ingrediënten toe en roer en druk tot je een mooi glanzend deeg hebt.
  • Test het deeg door je vingers erin te drukken. Als het deeg niet aan je vingers plakt, is het perfect! Het deeg zal een zeer gladde en een beetje "vette" textuur hebben.
  • Haal de chocolade uit de vriezer en voeg het meeste toe aan je deeg, gebruik een houten lepel om de chocolade erin te drukken.
  • Gebruik een ijsschep of een koekjeslepel, of je handen, om het deeg in zes te verdelen. Leg op de bakplaat en laat voldoende ruimte voor de koekjes om uit te spreiden. Verdeel de resterende chocolade en druk deze in het deeg.
  • Gebruik een houten lepel of je hand om het deeg plat te maken. Druk vanuit het midden naar buiten. En vorm ze rond, als een koekje. Voeg eventueel een snufje zout toe aan je koekjes om ze wat extra smaak te geven. Dit is natuurlijk optioneel. Zorg ervoor dat je het niet overdrijft!
  • Zet de bakplaat in het onderste deel van de oven en bak 12 minuten, afhankelijk van de grootte van de koekjes.

Laat de koekjes vijf tot tien minuten afkoelen op de bakplaat totdat je ze kunt oppakken zonder dat ze uit elkaar vallen. Breng over naar een koelrek en laat nog 5 minuten afkoelen voordat je ze gaat eten.

Terug naar Brownies & More
Cocktails-recepten