Fudgy Brownies

Eindelijk mag ik een goed brownie recept op de website delen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste lading brownies heb gemaakt. Tijdens het doorspitten van mijn oude recepten kwam ik deze tegen. Maar ik herinnerde me dat ze helemaal niet erg fudgy waren. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik geef helemaal niets om cakey brownies. Als ik chocoladetaart wil, nou... ik zou een chocoladetaart bakken. Nee, een brownie moet naar mijn mening fudgy zijn. 

Beslag mengen

Het mengen van het beslag kost bijna geen moeite. Het is zelfs mogelijk dat jouw oven zichzelf niet eens volledig heeft voorverwarmd als het beslag klaar is. Dat is geen probleem, want dit beslag vindt het niet erg om een ​​paar minuten te wachten. De vraag is: vind je het erg? Eet niet het hele beslag op voordat je het in de oven schuift! Vooral niet vanwege de rauwe eieren die erin zitten. Maar de meningen hierover lijken te verschillen...

Hier heb je een recept voor een superlekker en een super eenvoudig chocoladedessert dat je binnen 30-45 minuten kunt serveren. Wat heb je nog meer nodig?

Voorbereiding

Het maken van deze brownies is zo makkelijk! Je hebt een kleine kom nodig voor de droge ingrediënten, een mengkom, een garde, een bakblik en een tandenstoker. En perkamentpapier, maar dat is optioneel. En je hebt iets nodig om de boter en de chocolade te smelten. Ik smelt meestal chocolade in een ovenvaste kom die ik twee minuten in de magnetron gooi. Dat maakt de kom zo heet dat ik de boter en chocolade erin kan smelten. Chocolade en boter smelten niet alleen door warmte, maar ook door beweging. Een hete kom en veel roeren is voldoende. Je moet wel zowel de chocolade als de boter in kleine stukjes snijden. En het helpt als ze allebei op kamertemperatuur zijn. Zo hoef ik mijn producten niet in de magnetron te doen, maar kan ik toch lui zijn. Want chocolade smelten boven een dubbele boiler is altijd zo'n tijdrovende klus. Maar als je dat toch liever doet, be my guest.

Dit recept is voor een ronde bakvorm van 8 inch. Je zou een vierkante bakvorm van 8 inch kunnen gebruiken, maar dan krijg je iets dunnere brownies. Vermenigvuldig de ingrediënten met 1,5 voor een bakvorm van 10 inch en verdrievoudig ze voor een bakplaat van standaardformaat.

Hoe maak je Fudgy Brownies

  • Klop de eieren met het vanille-extract en de suiker schuimig.
  • Voeg het chocolademengsel in één keer toe en roer tot het gemengd is.
  • Het beslag moet mooi glad zijn.
  • Zeef de bloem boven de mengkom.
  • Roer net tot gecombineerd. Niet overmixen!
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak 20-25 minuten, of...
  • ... totdat een houten tandenstoker erin komt met een vochtige kruimel.
  • Laat vijf minuten in de pan afkoelen.
  • Til de brownie (met bakpapier) uit de vorm en laat nog vijf minuten afkoelen.
  • Als je geen perkamentpapier gebruikt, gebruik dan een houten tandenstoker en ga langs de zijkanten van de pan om de brownie te verwijderen en vervolgens over te brengen naar een koelrek.
  • Snijd in 16 stukken.

Tips voor de perfecte Fudgy Brownies

Donkere of melkchocolade?
Het maakt hier niet echt uit. Donkere chocolade geeft je brownies een rijkere smaak. Als je normaal niet van pure chocolade houdt, laat dat je er dan niet van weerhouden om het hier te gebruiken, want de suiker in dit recept zal de bitterheid van de donkere chocolade compenseren. Maar als je me niet gelooft, gebruik dan melkchocolade als je wilt.

Kan ik minder suiker gebruiken?
Ja, dat kan. Maar de brownies zullen waarschijnlijk minder fudgy worden, dus het is aan jou. Je kunt ook een ander soort bruine suiker gebruiken, zoals palmsuiker, maar dat verandert ook de textuur.

Noten en fruit
Je kunt elke soort noten of gedroogd fruit toevoegen die je maar wilt. Roer ze erdoor vlak voordat je het beslag in de bakvorm giet.

Recept Fudgy Brownies

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Opbrengst: 16 brownies (8 inch/20 cm bakvorm)

Fudgy Brownies

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 80 g donkerbruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 g bloem (alle doeleinden)
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Instructies:

  • Verwarm uw oven voor op 350 ° F (180 ° C) en gebruik boven-/onderwarmte. Smelt boter en chocolade samen. Bereid een bakvorm voor met bakpapier, of vet de bodem van de bakvorm in met wat boter. Meng in een kleine kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Klop de eieren met de suiker en het vanille-extract schuimig. Je zou geen eierdelen in je mengsel moeten zien.
  • Voeg het chocolademengsel toe en roer grondig tot het gemengd is.
  • Zeef de bloem boven je mengkom en roer tot alles gemengd is.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak 20-25 minuten in het onderste deel van de oven. De brownies zijn gaar als er vochtige kruimels aan een ingestoken tandenstoker blijven kleven.
  • Laat vijf minuten afkoelen in de pan. Haal de brownie (en eventueel bakpapier) uit de pan en laat nog vijf minuten afkoelen op het bakpapier (of het koelrek als je de bakvorm hebt ingevet).
  • In tweeën gesneden. Halveer de helften. Draai een kwart en herhaal zodat je 16 brownies krijgt.

Bewaar deze brownies luchtdicht bij kamertemperatuur tot 7-8 dagen.

Terug naar Brownies & More
Cocktails-recepten