Gebakken Maple Haver Donuts

Donuts zijn ongelooflijk goed! Niet alleen als het gaat om smaak, maar ook als het erom gaat je schuldig te voelen na het eten ervan. Of een half dozijn. Een hunkering is echter een hunkering en we leven maar één keer. Misschien voel je je een beetje beter als ik je vertel dat deze donuts inderdaad een beetje gezonder zijn dan de gewone gefrituurde donuts die we allemaal kennen en waar we van houden. Dat betekent niet noodzakelijk dat ze gezond zijn. Maar ze zijn gezonder. En dat is tenminste iets. Stel dat je echt “gezond” wilt, vervang de rietsuiker dan gerust door kokosbloesemsuiker of palmsuiker.

Combinaties maken

De combinatie van ahornsiroop en haver is al een stukje hemel op zich. Voeg nu bruine boter toe en de goden zullen ten strijde trekken. In jouw mond! Ze zijn niet overdreven zoet (mijn recepten zijn dat nooit), maar zoet genoeg dat je geen glazuur nodig hebt. Bonus +1.

En dan is er nog het feit dat deze donuts belachelijk makkelijk te maken zijn! Je maakt eigenlijk twee mengsels, voegt de een aan de ander toe, roer een paar keer totdat je geen bloem meer ziet en je bent klaar! Bonus +2.

Als je maar in het bezit bent van één bakvorm, zoals de arme ziel die dit schreef, kun je dit recept nog verdubbelen. Maar zorg ervoor dat je je beslag voor de tweede batch afdekt met plasticfolie of laat het in een spuitzak. Maak de pan na de eerste batch schoon en vergeet hem niet opnieuw in te vetten!

Natuurlijk zal de smaak anders zijn dan een gewone gefrituurde donut. De structuur heeft meer een bite, terwijl hij van binnen nog pluizig is. Ze zouden 3-4 dagen moeten meegaan als ze op de juiste manier worden bewaard, maar eerlijk gezegd ... Deze duurden nooit langer dan een paar uur, waar ik ze ook maakte!

Gebakken Maple Haver Donuts

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Opbrengst: 6 Maple Haver Donuts

Ingrediënten:

  • 65 g bloem voor alle doeleinden
  • 65 g havermeel (of gemalen havermout)
  • 50 g rietsuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 25 g boter
  • 120 ml melk(*)
  • 1 el azijn
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 ei
  • snufje zout

* Je kunt ook karnemelk gebruiken, maar dan kun je de azijn weglaten.

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op (180°C). Vet de bakvorm in met een beetje boter.
  • Meng de bloem met het havermeel, bakpoeder, bakpoeder en zout in een mengkom.
  • Bereid bruine boter in een pan.
  • Neem een ​​andere kom of maatbeker en voeg de melk toe. Voeg ingrediënten in deze volgorde toe en roer krachtig na elke toevoeging: azijn, bruine boter, vanille-extract, suiker, ahornsiroop en ei.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en mix tot ze net zijn opgenomen. Pas op voor overmixen!
  • Gebruik een lepel of spuitzak en verdeel het beslag gelijkmatig.
  • Bak gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn. De donuts zijn gaar als ze terugveren nadat je er met je vinger in hebt geprikt. Laat afkoelen tot je de pan kunt vasthouden zonder jezelf te verbranden. Leg een koelrek met de pootjes naar boven op de pan en draai de pan om. Schud een paar keer om de donuts los te laten. Laat volledig afkoelen.

Bewaar 3-4 dagen luchtdicht bij kamertemperatuur of in de koelkast.

Terug naar Brownies & More
Cocktails-recepten