Perzik Walnoot Merengue Cheesecake

Het is een heel eenvoudig recept. Smelt gewoon wat chocolade en bedek de merengue ermee. Als je de cheesecake erop legt, zal de chocolade de merengue beschermen tegen het vocht van de cheesecake. En als je het goed kunt timen en je chocolade is nog niet helemaal uitgehard, dan blijft de cheesecake aan de chocolade (en dus de merengue) plakken waardoor hij alleen maar stabieler wordt.

Witte chocolade

Voor deze Peach Walnut Meringue Cheesecake heb ik witte chocolade gebruikt, want ik hou niet van het idee van pure chocolade met perzik, maar als je dat wel doet, gebruik dan gerust pure chocolade. Of welke chocolade je ook lekker vindt. Als je etensfoto's maakt en je telefoon laat vallen... 

Plan vooruit en maak dit recept in twee dagen. Bereid de cheesecake en de meringue op dag één. Klop op dag twee de room, smelt de chocolade en hak de walnoten fijn. Bepaal wanneer je de topping gaat bereiden, beide dagen zijn prima. Maar aangezien zowel de topping als de cheesecake perzikpuree nodig hebben, is het misschien makkelijker om beide tegelijkertijd te maken.

Ingrediënten

  • 1x Creamy Cheesecake PEACH recept
  • 1x Frans meringue recept
  • 1x Perzik Topping recept
  • 100 ml room
  • 50 g witte chocolade
  • een paar walnoten, gehakt of geplet

Instructies:

  • Bereid de perzikversie van de Creamy Cheesecake volgens de instructies in het recept.
  • Bereid de French Meringue voor en maak minimaal één meringue van dezelfde grootte en vorm als de bakvorm die je voor de cheesecake hebt gebruikt.
  • Bereid het Peach Topping-recept niet later dan 1-2 uur voor het samenstellen van de Peach Walnut Meringue Cheesecake.
  • Smelt de witte chocolade en gebruik een borstel om het hele oppervlak van de meringue met de chocolade te bedekken. Laat het even staan ​​zodat de chocolade hard wordt.
  • Klop de room tot stijve pieken. Gebruik suiker als je wilt. Bewaar in de koelkast.
  • Haal de cheesecake uit de pan. Leg de meringue met de chocoladekant op de cheesecake. Zet een bord ondersteboven op de meringue en draai het geheel voorzichtig om. Verwijder voorzichtig de bovenplaat en gebruik indien nodig een föhn. Als je wilt, kun je een spatel gebruiken om een ​​deel van de cheesecake glad te strijken.
  • Gebruik een spuitzak en spuittip naar keuze om de buitenkant van de cheesecake te versieren en bouw een muur om ervoor te zorgen dat er geen ontsnappingsroutes zijn voor de Peach Topping.
  • Giet de Peach Topping over de cheesecake, beginnend vanuit het midden.
  • Strooi de gehakte walnoten over de topping en druk ze voorzichtig een beetje naar binnen.

Je kunt deze cake het beste binnen twee dagen opeten, want de meringue is niet eeuwig houdbaar. Laat het niet langer dan een uur buiten de koelkast staan. Bedek het met alles (plasticfolie of een grote kom ondersteboven) om te voorkomen dat het wordt blootgesteld aan iets dat stinkt in je koelkast.

Terug naar Brownies & More
Cocktails-recepten