Recepten broodbakmachine

Broodrecepten. Dit, omdat er een tekort is aan goede, duidelijke recepten in de Nederlandse taal voor de bezitters van broodbakmachines. Tijdens de proefperiode hebben we veel reacties gehad van enthousiaste (beginnende) broodbakkers. Dank aan jullie allen, we zullen de tips, vragen etc. zoveel mogelijk proberen te verwerken op de site.

Uw advertentie hier?

Zelf brood bakken

Op de site zullen oude en nieuwe, bekende en onbekende recepten te vinden zijn voor liefhebbers van het zelf brood bakken. De meeste recepten zijn door ons ontwikkeld of aangepast. (Veel goede recepten komen tot stand in het buitenland en het is niet voor iedereen altijd even eenvoudig die maateenheden om te zetten naar de bij ons gebruikelijke grammen en milliliters.) Het zelf bakken van brood is een ervaring. De verscheidenheid aan mogelijkheden, het steeds weer verrassende resultaat is de basis voor een enorm plezierige hobby.

'Uit nieuwsgierigheid kocht ik enkele jaren geleden mijn eerste broodoven. Sindsdien hebben we eigenlijk nooit meer brood gekocht bij bakker of supermarkt. Uiteraard heb ik mijn portie aan "misbaksels" gehad, maar de meeste broden waren, en zijn, zeer geslaagd.'

Nauwkeurig en tijdrovend

Brood bakken was altijd een nauwkeurig en tijdrovend karweitje... maar is tegenwoordig eenvoudig,  wanneer er een broodoven gebruikt wordt.
Omdat het gebruik van de broodmachine er een eenvoudig werkje van heeft gemaakt, is het jammer dat zo weinig mensen weet hebben van de werking van dit apparaat. Een kant en klaar brood is maar vijf minuutjes werk... Ongelooflijk maar waar: De broodoven doet AL het werk. Hij kneedt het deeg, laat het rijzen en bakt het brood.

Broodbakmachines zijn ondermeer uitgerust met een timer. 's Avonds doe je de ingrediënten in de machine, stelt het apparaat in op broodsoort, formaat en korstkleur en de volgende morgen: Wakker worden met de lucht van vers gebakken brood! Heerlijk.

Terug naar Brood
Cocktails-recepten