Natuurlijke roze gebakken donuts

We gebruiken bietenpoeder, maar er zal geen spoor van bietensmaak in je donuts zijn. Als je echt zou willen, zou je meer bietenpoeder kunnen toevoegen en misschien streven naar een dieper "rood", maar ik weet niet zeker hoe dat de smaak zou beïnvloeden. Ik ben hier blij met roze fluweel.

Met dit recept kun je echt niet fout gaan. Behalve wanneer je ingrediënten zijn verlopen, maar dat zou niet mijn schuld zijn. Controleer altijd je ingrediënten. Vooral rijsmiddelen zoals baking soda en poeder.

Geen mixer

Voor dit recept heb je geen mixer nodig, een garde of houten lepel is voldoende. Als je de droge aan de natte toevoegt, meng dan niet te lang, anders werk je de bloem te veel en krijg je taaie donuts. En niemand houdt van taaie donuts. Zeker niet als ze roze zijn. Zeg het hardop: gewoon totdat het is opgenomen. Zien? Het komt goed met je!

Natuurlijk roze gebakken donuts

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Opbrengst: 6 roze donuts

Ingrediënten:

  • 130 g bloem voor alle doeleinden
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el maizena
  • snufje zout
  • 60 g suiker
  • 25 g boter, gesmolten
  • 120 ml melk(*)
  • 1 el azijn
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el bietenpoeder
  • 1 ei

* Je kunt ook karnemelk gebruiken, maar dan kun je de azijn weglaten.

Instructies:

  • Meng de melk met de azijn in een mengkom en zet apart. Verwarm de oven voor op 350 ° F (180 ° C). Vet de donutvorm in.
  • Meng de eerste vijf ingrediënten samen in een grote kom: de droge ingrediënten.
  • Zeef het bietenpoeder in een kleine kom of een glas. Voeg een heel klein beetje water toe en meng het goed. Blijf water toevoegen en blijf mengen totdat het de consistentie van een dik sap krijgt. Voeg dit mengsel samen met de gesmolten boter en de suiker toe aan het melkmengsel. Goed roeren. Voeg vanille-extract en ei toe en roer tot gecombineerd.
  • Zeef en voeg je droge ingrediënten toe aan je natte ingrediënten en meng ze voorzichtig met een garde of houten lepel totdat ze zijn opgenomen.
  • Gebruik een lepel of een spuitzak om het beslag in de pan te gieten. Bak gedurende 10-12 minuten.
  • Haal ze eruit, maar laat de donuts in de pan en wacht een minuut tot de pan voldoende is afgekoeld zodat je hem kunt vasthouden zonder jezelf te verbranden. Zet de pan ondersteboven op een koelrek en schud hem een ​​paar keer goed om de donuts te verwijderen. Laat ze nog een paar minuten afkoelen, of helemaal als je erop staat deze baby's te glazuren.

Bewaar 3-4 dagen luchtdicht bij kamertemperatuur of in de koelkast.

Terug naar Brownies & More
Cocktails-recepten