Superfood

Superfood is tegenwoordig helemaal hip and happening. Maar wat zijn superfoods nou en waarom zijn ze zo gezond voor je?

Door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten zouden superfoods een positief effect hebben op je gezondheid. Ondanks dat er geen wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan, wordt de term regelmatig gebruikt. Volgens de voedingswijzer bestaan superfoods namelijk niet. Toch is er een beschrijving van de term: “voedingsmiddelen waarvan wordt gezegd dat ze een hoog gehalte aan voedingsstoffen of bioactieve stoffen bevatten, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten”, is te lezen op de site van het voedingscentrum. 

Uw advertentie hier?

Voorbeelden superfoods

Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, chiazaad, hennepzaad, bijenpollen, tarwegras, kokosvet, zeewier en algenextracten. Producten die niet alles exotisch klinken, maar dus ook goed voor je zouden zijn. Ze verhogen je libido, voorkomen hart- en vaatziekten, helpen met afvallen en/of depressies en voorkomen of verminderen huidveroudering. Uiteraard zijn superfoods niet alleen maar gezond. Denk bijvoorbeeld aan cacao. Het is bekend dat er stoffen in zitten die goed zijn voor de bloedvaten. Maar… Er zitten ook veel verzadigde vetten in, die dan weer niet goed voor de gezondheid zijn. De kans op hart- en vaatziekten wordt door die vetten juist weer vergroot.

Noten

Een ander voorbeeld hiervan zijn noten. Prima te gebruiken als vleesvervanger, maar wel een product dat veel calorieën bevat. Daarom is het altijd, wanneer u superfoods gebruikt om af te vallen, raadzaam om noten in combinatie met groenten te eten. In een salade komen noten vaak ook erg goed tot hun recht. Het eten van superfoods is dus gezond, al moet er altijd rekening gehouden worden met de keerzijde. Zorg daarom dat je niet alleen superfoods eet, maar zorg voor een gebalanceerd dieet. Pas dan weet je zeker dat je gezondheid niet in het geding komt.

Verder staan er op het intertnet talloze superfood recepten waar de heerlijkste superfood smoothies opstaan en lekkerste raw superfood recepten.

Terug naar Afslanken en meer!
Cocktails-recepten