Warme aardbeien

Warme aardbeien met room voor 4 personen in 10 minuten op tafel! Een heerlijk budget recept om als nagerecht te serveren.

De voorbereiding

  • Voorbereidingstijd:  7 Minuten
  • Kooktijd:  3 Minuten
  • Totale tijd:  10 Minuten
  • Aantal personen: 4
  • Grootte: 1 portie
  • Energie in Kcal: 290

Wat ik belangrijk vind voor een goed toetje is dat het makkelijk en snel te maken is, want na het eten heb ik meestal geen zin meer in ingewikkelde recepten.

Met dit nagerecht kun je in korte tijd je gasten verrassen met deze heerlijke warme aardbeien en room.

Ingrediënten

  • 1 bak verse aardbeien (450 gram)
  • 1 pakje slagroom (250 ml)
  • 1 bakje mascarpone (175 ml)
  • 2 el balsamico azijn
  • snufje zwarte peper/ 2 eetlepels bruine suiker

Bereidingswijze

  • Was de aardbeien en ontdoe ze van het steeltje. Snij ze dan doormidden en verwarm ze in een anti- aanbak pan op je laagst pitje in 3 minuten in de balsamico azijn.
  • Klop de slagroom stijf  en roer de mascarpone er dan doorheen. Ik heb een stafmixer gebruikt, maar dit kan ook met hand door middel van een klopper.
  • De aardbeien moeten warm worden, maar niet uit elkaar vallen. Als ze warm zijn bestrooi je ze met een snufje peper en de suiker.
  • Maak de borden op met de aardbeien en room. En dan lekker genieten van dit snelle toetje! :)

Optioneel:

  • Garneer de aardbeien met stukjes verse gehakte munt.
Terug naar Nagerechten
Cocktails-recepten