Uw advertentie hier?

Afslanken & meer

Wat zijn de consequenties van het niet volgen van een gezond dieet en niet regelmatig bewegen? En is afslanken met een gezond dieet mogelijk? Eenvoudig gezegd kan het lichaam dan niet optimaal functioneren. Goede voeding voedt iedere cel en beweging houdt botten, gewrichten en spieren in vorm en door te zweten verlaten afvalstoffen het lichaam. Een ondervoed lichaam is verzwakt en vatbaar voor ziektes. Een gezond (afslank)dieet en beweging kunnen helpen een goede gezondheid te behouden.

Uw advertentie hier?

Volgens de World Health Organisation (WHO)

 • Er is overtuigend bewijs dat regelmatig bewegen beschermt tegen ongezonde gewichtstoename in tegenstelling tot een zittende levensstijl, dat dit juist bevordert.
 • Om een gezonde, actieve levensstijl te onderhouden raad de World Health Organisation tenminste 30 minuten gemiddeld inspannende beweging per dag aan.
 • Ongeveer 45-60 minuten gemiddeld inspannende lichamelijke beweging is wenselijk op de meeste dagen.

Bemoedigend is dat een onderzoek door de EU* heeft uitgewezen dat mensen lichamelijk actiever worden met 59% die gemiddelde lichamelijke inspanning per week uitvoeren. Mensen worden duidelijk wijzer wat de voordelen van een gezonde, actieve levensstijl betreft! Gewapend met deze informatie kan je mensen nog meer motiveren en ze op de hoogte brengen van de kracht van preventie en de basisbehoefte van het lichaam aan beweging. 

Hoe blijft men in beweging?

 • Het moet leuk zijn
  Verwachten van een inactief persoon dat zij opeens gaan zwemmen, badmintonnen of joggen is niet realistisch. Draag het sociale aspect aan met bijvoorbeeld lid worden van een ‘wandelvereniging’.
 • Het moet haalbaar zijn
  Als iemand klaagt dat ze het te druk hebben voor een stevige wandeling van 30 minuten, stel dan bijvoorbeeld voor dat ze dit opbreken in drie wandelingen van 10 minuten.
 • Continuïteit en commitment
  Om verveling te voorkomen is het belangrijk een verschillend aantal activiteiten uit te proberen. Bijvoorbeeld zwemmen, dansen, badminton en fietsen. Het doel is om beweging een dagelijkse, lange termijn gewoonte te maken.
 • Hou van het gevoel
  Bewegen zorgt dat er endorfine (gelukshormonen) vrijkomt in het lichaam. Wie wil dat heerlijke gevoel nou missen?!
 • Geen smoesjes
  Veel uitgeven aan dure lidmaatschappen of materialen is niet nodig. Het kost niets om 30 minuten per dag een stevige wandeling te maken! En je kunt jouw lichaamsgewicht gebruiken voor weerstandsoefeningen zoals opdrukken en zo je spieren opbouwen.
 • Gezondere kinderen
  Breek geleidelijk met inactieve gewoonten en introduceer bij jouw kinderen stap voor stap positieve hobby’s die je allemaal samen kunt doen, zoals samen voetballen in het park of gezellig samen fietsen.
 • Langzaam verouderen
  Regelmatige, gematigde beweging kan de tekenen van het ouder worden vertragen, dus je ziet er langer goed uit, perfect!
 • Stook het inwendige vuurtje op
  Na het sporten werkt de verbranding langer en sneller – dat klinkt mensen die hun gewicht willen beheersen als muziek in de oren! Natuurlijk heeft sporten het meeste effect in combinatie met een uitgebalanceerd voedingsplan.
Puur eten en aankomen? Je kunt door allerlei omstandigheden ondergewicht hebben. Zo kan je bijvoorbeeld ernstig ziek zijn geweest of als oudere onbedoeld gewicht hebben verloren. Daardoor kun je je slechter voelen en minder presteren. Om je gezondheid te verbeteren is [...] Lees verder
Paleo dieet Tegenwoordig kun je overal eten halen, op de hoek van de straat, fastfoodrestaurants en noem maar op. Dat zou opzich niet zo een heel groot probleem zijn, als dit allemaal gezonde voeding zou betreffen. Helaas zit de voeding van tegenwoordig boor[...] Lees verder
Buikvet Verbranden Trainen met gewichten, hardlopen op de loopband 2 manieren om vet te verbranden, maar 1 van de meest gestelde vragen als het gaat om afvallen is, hoe kom ik van m’n buikvet af. Eén van de vele mythes die er de ronde gaat is dat je pl[...] Lees verder
Draagt brood bij tot ons goed voelen? Granen in hun oorspronkelijke vorm zijn slecht verteerbaar en eigenlijk veevoer van oorsprong. Onze darmen zijn te kort voor onbewerkt graan. Wij moeten er eerst van alles mee doen om ze goed te kunnen verteren. Bovendien geven gluten in brood, d[...] Lees verder
Gezonde voeding Eigenlijk weet iedereen wel wat gezonde voeding is. Zo zitten er veel belangrijke voedingsstoffen in groente en fruit. De Schijf van Vijf maakt dan ook een indeling die dusdanig samengesteld is dat je voldoende vitaminen, mineralen en vezels binn[...] Lees verder
Gezonde Muffins Maar waarom zijn deze zo gezond, vraag je je af? Relatief rijk aan eiwitten dankzij het meel, lijnzaad en hennepzaad. Er zit niet veel vet in en aangezien het meeste vet uit kokosolie komt, wat maakt het dan uit? Bosbessen en veenbessen voor een [...] Lees verder
Cocktails-recepten