Barbecue: deksel open of dicht?

Barbecue open of dicht? Je wilt een eenvoudig antwoord op de vraag: Wanneer moet u het deksel op uw grill gebruiken? Maar het is geen open en gesloten zaak. Wanneer je op een buitengrill kookt, hangt de beslissing om het deksel open of dicht te houden af ​​van wat je grilt, hoe je het kookt en wat voor soort grill je gebruikt.

Uw advertentie hier?

Deksel uit versus deksel aan

Of je nu een gas- of houtskool grill hebt, als de grill onbedekt is, kun je een knapperig korstje aan de buitenkant van het vlees krijgen zonder het midden te gaar te maken. Een gesloten grill zal het vlees helemaal doorkoken tot in het midden voor een meer uniforme gaarheid. "Koken met het deksel naar beneden vangt de hitte op en laat het zijn magie op het eten doen", zegt Elizabeth Karmel.

Deksel eraf, dan weer aan (het beste van twee werelden)

Maar soms wil je een combinatie benadering: je schroeit de buitenkant van het vlees direct boven de vlam of warmtebron met het deksel open, en dan haal je het vlees weg van de vlammen (en op hoog vuur) en sluit je het deksel om de binnenkant te garen van het vlees zonder de buitenkant te veel te verbranden. Het is vergelijkbaar met het aanbraden van uw vlees in een sauteerpan op de kookplaat (zoals een open deksel op de grill houden) en het vervolgens braden in de oven (zoals koken met een gesloten deksel op de grill).

Wanneer de grill open laten?

Als je snel kokende gerechten zoals hamburgers, dunne steaks, karbonades, vis, garnalen of gesneden groenten direct boven de vlammen grilt, kunt u de grill open laten. Voor rood vlees betekent dat dat je dat roze, sappige centrum waar velen van ons zo dol op zijn niet kwijtraakt. Maar als je dikkere steaks, kip met bot of hele braadstukken grilt, wil je dat het deksel dicht is, vooral als je kookt met indirecte hitte. Probeer ons archief met grill recepten voor een verscheidenheid aan technieken en het voedsel dat u daarvoor kunt gebruiken.

Wanneer de grill sluiten?

Als je geweekte houtsnippers erin gooit voor een rooksmaak, moet je het deksel naar beneden doen om de rook in bedwang te houden. Als je in je voedsel gluurt tijdens het koken met een gesloten grill, kan dit het voedsel op een tegenovergestelde manier beïnvloeden, afhankelijk van of je gas of houtskool als brandstof bron gebruikt. Bij gas grills kan het openen van het deksel de hitte verlagen. Met houtskool kan de stroom van zuurstof het voedsel verbranden. Je sluit het deksel voor dingen als BBQ-kip, biefstuk en ribben, en moet proberen het niet te openen totdat het tijd is om het voedsel om te draaien of te verwijderen (hoewel je het misschien meer moet verplaatsen als je hotspots hebt).

Terug naar Barbecue
Cocktails-recepten