Barbecue op gas of houtskool?

Grillen op gas of houtskool: het is "het roosterdebat", volgens grillgoeroe Steven Raichlen, maar wat is het verschil tussen gas en houtskool om te grillen, en wat is beter?

Uw advertentie hier?

Andere barbecue opties

Natuurlijk zijn er verschillende andere soorten grills (hybrides, kamado's, elektrische grills...), maar gas en houtskool zijn de klassiekers, dus daar gaan we dieper op in. Om dit te doen, sprak Chowhound met barbecue- en grillexperts om erachter te komen wat u aan elk type kunt verwachten; hoe lang het duurt om te monteren, op te warmen, brandstofkosten, totale kosten, opruimen; en meer. We hebben de opties samengevat om u te helpen de voor- en nadelen van grillen op gas en houtskool te achterhalen en welke beter passen bij uw zomerse grillbehoeften. Dus maak je klaar, vooral als je op zoek bent naar een nieuwe grill voor de zomer; je volgende karbonade of steak hangt ervan af!

Gas

De meest populaire propaan- of gasbarbecues zijn $ 129 tot $ 299, terwijl grills met meer functies tussen $ 800 en $ 1.500 en ver daarbuiten zullen lopen. Zoals met alles kun je zoveel toeters en bellen vinden als je wilt, maar er zijn altijd geweldige deals voor stevige gasbarbecues die heel lang meegaan.

Houtskool

Aan de lage kant kun je iets krijgen voor ongeveer $ 25. Een standaard Weber-waterkoker kost ongeveer $ 150, terwijl meer luxe modellen zoals een Kamado of Sunstone $ 1.000 of meer kosten. Er zijn nu een paar kleine draagbare houtskoolgrills voor eenmalig gebruik op de markt die slechts $ 15 kunnen kosten, zoals de CasusGrill. 100 procent biologisch afbreekbaar en lichtgewicht deze zijn perfect voor kampeer- of wandelavonturen.

Temperatuurbereik / BTU's Gas

Sommige goedkopere modellen bereiken mogelijk niet de hoge temperaturen die nodig zijn om steaks perfect te schroeien (je moet ongeveer 315 graden Celcius bereiken). Maar de website van Weber voegt eraan toe dat beter ontworpen grills met lagere BTU's minder gas zullen verbruiken en efficiënter zullen presteren. Vraag bij het winkelen naar de temperatuur die de grill zal bereiken en de branderconfiguratie (de twee factoren zijn van elkaar afhankelijk).

Temperatuurbereik / BTU's Houtskool

Een geladen ketelgrill met gloeiend hete houtskool kan 370 graden Celsius bereiken. Het type houtskool dat wordt gebruikt, is van invloed op de temperatuur (brok brandt meestal heter dan briketten). Houtskool is de koning onder de barbecuepitmasters, die erop staan ​​dat echte barbecue alleen wordt bereikt door te koken met rook op ongeveer 90 graden Celcius.

Terug naar Barbecue
Cocktails-recepten