Gezonde voeding

Eigenlijk weet iedereen wel wat gezonde voeding is. Zo zitten er veel belangrijke voedingsstoffen in groente en fruit. De Schijf van Vijf maakt dan ook een indeling die dusdanig samengesteld is dat je voldoende vitaminen, mineralen en vezels binnen krijgt. Voor mensen die vegetarisch eten geldt dat ze op andere manier voedingsstoffen binnen moeten krijgen die anders in vlees zouden zitten. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van gezonde voeding.

Uw advertentie hier?

Gezonde groenten

Broccoli is verreweg de meest gezonde groente. Er zit veel vitamine C, calcium en ijzer in. Tevens bevat broccoli stoffen (zoals sulforafaan) die het risico op kanker verkleinen en bacteriedodend werkt. Ook diverse soja producten zoals tofu en soja saus zijn gezond eten. Ook deze producten werken kankerremmend. Soja beschermd ook tegen hartziekten. Hetzelfde kan gezegd worden voor tomaten. Deze groente heeft ook een positieve werking op de ogen.

Gezond fruit

Ook veel fruit valt onder gezonde voeding. Citrusvruchten zoals sinaasappelen en mandarijnen bevatten veel vitamine C. Daarnaast houden ze vruchten het cholesterol op peil. Druiven bevatten voedingsstoffen die zelfs nog krachtiger zijn dan vitamine C en E. Blauwe druiven voorkoming de verstopping van je aderen. Als richtlijn wordt aangeraden om per dag minimaal 2 stuks fruit te eten.

Meer tips voor gezonde voeding

Zorg dat je veel drinkt. Met je urine gaan diverse afvalstoffen je lichaam uit. Als richtlijn geldt 1,5 liter. Je moet echter oppassen met alcohol. Teveel alcohol verhoogt de bloeddruk. Een glas of 2 of 3 per dag is veilig. Ook een te grote hoeveelheid zout kan de bloeddruk verhogen. Pas ook op met vet. Tenslotte geven we de tip om de etiketten van producten goed te lezen. Zo zie wat je zoal binnen krijgt. Gezonde voeding begint bij weten wat je eet!

Terug naar Afslanken en meer!
Cocktails-recepten