Op houtskool of hout barbecueën?

Als je niet exact op de hoogte bent over het verschil tussen hout en houtskool om te grillen, ben je niet de enige. Maar we zullen helpen om dingen op te helderen.

Uw advertentie hier?

Wat is het verschil?

Dus: wat is het verschil tussen houtskool en hout om te grillen? Beide maken vuur, en met vlammen gekust eten is heerlijk, toch? Welnu, volgens zevenvoudig wereldkampioen barbecueën Melissa Cookston is het vergelijken van deze twee brandstoffen als appels met peren vergelijken.

Houtskool is ideaal voor je typische barbecue in de achtertuin, oftewel voor het gebruik van wat de profs directe warmte noemen, met hamburgers, hotdogs, steaks, kippenvleugels, maïskolven of iets anders dat u direct op uw grillroosters zou gooien. Hout daarentegen is niet echt haalbaar voor direct grillen. "Als je hout gebruikt, heb je veel vlammen omdat het hout vlam vat en verbrandt", legt Cookston uit. Deze opflakkeringen maken de temperatuur van een houtvuur moeilijk te controleren zonder een serieus groot en specifiek type grill dat is ontworpen voor houtvuren, wat betekent dat je hamburgers iets minder gevlamd en meer verkoold tot knapperig zouden worden.

Het gaat niet hand in hand

Maar alleen omdat ze het aansteken van een kampvuur in je Weber niet aanraadt, wil nog niet zeggen dat hout en buiten koken niet hand in hand kunnen gaan. "Ik ben een meisje dat buiten kookt en er gaat niets boven koken met hout", zei Cookston. In de barbecue wereld is hout het belangrijkste en meest genuanceerde ingrediënt voor roken, een kookmethode waarbij gedurende vele uren indirecte warmte wordt gebruikt. En zelfs als je geen roker of een houtvuur grill hebt, kun je tijdens het grillen toch experimenteren met het gebruik van houtrook, dankzij technieken als houtsnippers en tweezonehaarden.

Voordat we ingaan op het gebruik van hout en houtskool om te grillen, is het de moeite waard om een ​​back-up te maken en te praten over wat deze materialen precies zijn om te begrijpen hoe je hun warmte en smaak het beste kunt benutten zodra je die lucifer aansteekt.

Terug naar Barbecue
Cocktails-recepten