Uw advertentie hier?

Kerstrecepten

Wees niet bang om deze kerstdagen een aantal goddelijke desserts te serveren. Met deze handige tips wordt je taart een doorslaand succes.

Uw advertentie hier?

Tips voor de lekkerste kerstrecepten

  1. Door een hete oven kan een cake in het midden te veel rijzen. Gebruik een oventhermometer – het type dat is gemaakt om aan uw ovenrek te hangen – om de juiste oventemperatuur te bereiken.
  2. Als je lagen in het midden hoger zijn dan je zou willen, snij dan de bovenkant af met een gekarteld mes.
  3. Voor een kerstmis cake die perfect plat is aan de bovenkant, keer je de ene laag om naar de andere. Het zal plat zijn vanaf de bodem van de taartvorm.
  4. Eenvoudige siroop kan op gebakken lagen worden geborsteld voor extra vocht. Je kunt het op smaak brengen met likeuren, espresso of extracten.
  5. Voorkom dat cheesecakes barsten door de zijkanten van de pan in te vetten met kookspray. Als het afkoelt, krimpt het weg van de zijkanten van de pan.
  6. Als je lagen kruimelig zijn, bevries je de cake en vries je hem in tot hij is uitgehard. Dan heb je een gladde en gelijkmatige laag om over te vriezen.
  7. Bestuif je afgewerkte taarten net voor het serveren met banketbakkerssuiker voor een luxe winterlook.
  8. Eierschalen in het cakebeslag? Geen probleem. Als de cake bakt, zinken ze naar de bodem en je kunt ze gemakkelijk verwijderen als je de cake uit de vorm haalt.
  9. Versier je taarten door de zijkanten te bedekken met gehakte noten. Ze voegen smaak en knapperigheid toe.
  10. Voor een snelle seizoenstoets dip je de veenbessen in water of eiwit en rol je ze vervolgens door de kristalsuiker. Laat ze een paar uur drogen bij kamertemperatuur en verdeel ze vervolgens over de taart.

De lekkerste kerst gerechten

Om de lekkerste kerstrecepten klaar te maken tijdens de leukste feestdagen van het jaar, kan je natuurlijk alle hulp gebruiken. Gelukkig staat Recepten Company vol met de lekkerste gebakjes die je kunt maken als toetje (of als hoofdgerecht natuurlijk!). Heb jij nog leuke tips die wij kunnen toevoegen aan deze lijst met tips? Dan horen wij dit graag van je! 

Kerstpakketten vol met eten Bij Recepten-company.nl staat lekker eten te allen tijde als eerste prioriteit op onze lijst. Ook tijdens de leukste feestdagen van het jaar! Ieder jaar weer wachten wij en vele anderen af wat er in het kerstpakket zit (voornamelijk wat voor lekk[...] Lees verder
Cocktails-recepten