Vouwtechniek

De vouwtechniek is een eenvoudige maar essentiële techniek die elke zichzelf respecterende bakker zou moeten kennen. U zult op deze techniek moeten vertrouwen als u werkt met producten waar lucht in zit, zoals mousse of cakebeslag.

Uw advertentie hier?

Bakken en vouwen

Je zou een spatel kunnen gebruiken, maar veel mensen geven ook de voorkeur aan een garde. Ik gebruik liever een spatel. Voeg wat van je meringue, room of wat dan ook toe aan je beslag door het er letterlijk op te leggen. Houd de spatel vast met je dominante hand, terwijl je de andere gebruikt om de mengkom vast te houden. Steek nu de spatel recht omhoog in het beslag, zo ver mogelijk van u af en zorg ervoor dat u de bodem van de kom raakt. Sleep de spatel over de kom naar u toe terwijl u de bodem nog steeds aanraakt. Til vervolgens de spatel op en laat het mengsel terugvallen in de kom bovenop de rest van het beslag of mengsel. Gebruik nu je andere hand om de kom iets te draaien. Herhaal dit totdat alles is opgenomen.

Vergeet niet af en toe de zijkanten van de kom te schrapen. En wees aardig! Stel je voor dat je een konijn aait met je spatel. Hoe ruwer je wordt, hoe groter de kans dat je mengsel leegloopt!

Terug naar Brownies & More
Cocktails-recepten